مشخصات گاز یا مبرد
در یخچالهای اولیه از گاز آمونیاک NH3 به عنوان گاز مبرد استفاده میشد، اما به علت عوارض ناگوار آن در برخورد با بدن انسان، ترکیب شدن حالت مرطوب آن با مس و آلمینیوم، و نیز خاصیت انفجاریاش، و خطر خفگی آن برای انسان، رفته رفته از گاز فریون به جای آن استفاده گشت.
در یخچالهای نسل بعد، از گاز فریون ۱۲ با ترکیب CCl2F2 استفاده شد که از معایب استفاده از گاز فریون 12 در یخچالها میتوان به حجم زیاد آن در مقایسه با گاز آمونیاک، تخریب لایه اوزون و ایجاد اثر گلخانهای اشاره کرد.